Пендаровски: Нема потреба да прогласам нова вонредна состојба

Претседателот на државата Стево Пендаровски денеска соопшти дека од Владата не добил барање за продолжување на вонредната состојба која на сила од 18 март и дека во овој момент, според него, нема потреба за продолжување на вонредната состојба. „Нема потреба да прогласам нова вонредна состојба. Добив информација дека се обезбедени доволни количини на медицинска и … Продолжи со читање Пендаровски: Нема потреба да прогласам нова вонредна состојба