Претседателот на државата заедно со сопругата беа дел од денешната Парада на гордоста во Скопје
„Почит кон различностите. Да не ги стигматизираме и да не ги изолираме луѓето поради нивната сексуална ориентација. Секој има право на избор“, порача претседателот на државата Стево Пендаровски на својот Фејсбук профил.