Во синоќешното гостување на во емисијата „24 анализа“, претседателот на државата одговори на прашањето калкави се неговите месечни примања.

„93 илјади денари со 32 години работен стаж.

Во владина процедура е во поодмината фаза Законот за плати. Би сакал да го видам што побрзо тој закон во Собрание и да биде изгласа.

Има агенции за кои не знаете дека постојат, комплетно се на Буџет со два или три пати поголема плата од мене или премиерот.

Тоа е недозволива ситуација. Тврдам дека и опозицијата нема да има ништо против овој закон, реќе Пендаровски.