Павле Богоевски ќе закаже седница за одземање на пратеничкиот мандат на Груевски

Претседателот на Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, пратеникот Павле Богоевски, најави седница за следната недела на која треба да се rасправа за одземање на пратеничкиот мандат на пратеникот Никола Груевски. Богоевски беше известен од претседателот на Собранието Талат Џафери дека Груевски отсуствувал од работа повеќе од шест месеци без оправдување со што се исполнети … Продолжи со читање Павле Богоевски ќе закаже седница за одземање на пратеничкиот мандат на Груевски