Пред 10 години Буџетот тежел 2,4 милјарда евра на приходната страна и 2,6 милијарди евра на расходната страна. Предлог-буџетот за 2022 година е во собраниска процедура, а на хартија е испишано дека ќе се соберат 3,8 милијарда евра приходи и дека ќе се соберат 3,8 милијарди евра приходи и ќе се потрошат 4,4 милијарди евра анализира Пари.мк.

Линк до целата анализа.