Падна системот за контрола за влез и излез на граѓаните на сите гранични.

Во моментот се работи на негово оспособување. МВР информира дека системот на граничните премини е се во функција, но екипи работат на негово оспособување.

„МВР информира дека системот на сите гранични премини не е во функција, но екипи работат на негово оспособување . Селективно се пропуштаат само итни случаи“, велат од МВР.

Портпаролката на СВР, Куманово, Ивана Младеновска за РСЕ изјави дека лидерот на бугарската фондацијата Македонија, Виктор Стојанов самоиницијативно ја напуштил колоната на возила која се наоѓала на граничниот премин Деве Баир меѓу Северна Македонија и Бугарија и се вратил назад, бидејќи не можел да чека системот за контрола да се врати во функција, јави РСЕ