Пациенти на инфузија легнати до лешеви – Морбидни слики од македонска болница

Македонскиот активист и бизнисмен Васко Белески објавува морбидни фотографии од болницата во Битола каде се гледа дека пациенти кои примаат инфузија лежат веднаш до кревети на кои има починати лица.

“БАРАМ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКА И ХИТНО ДА СЕ ФОРМИРА НОВА ВЛАДА НА ЕКСПЕРТИ
Овие фотографии се направени во Болница во Битола. Од четири кревети, двајца примаат инфузија , на другите два кревети има два лешеви. Под хитно оставка на министерот Филипче заедно со Заев. Полошото тек доаѓа”, пишува Белески во постот кој ја вознемири македонската јавност и покажа колку е лоша состојбата.

Линк до ПОСТОТ

Уште една страшна информација

Објавено комбинирано видео од кое се гледа на какво дереџе сме дојдени