Овластен да му соопшти на НАТО…

Постојаниот претставник на нашата земја во НАТО, амбасадорот Дане Талески, дови овастувања од Владат да даде согласност за прием на Кралството Шведска и на Република Финска за членство во НАТО.

Ердоган најавува вето за Шведска и Финска во НАТО


Финска и Шведска денеска официјално поднесоа барање за влез во алијансата.