Овие ги обвинивме дека ја утнале трасата на Кичево-Охрид (ВИДЕО)

Професорката Тања Каракамишева – Јовановски споделува видео на Кинеската железница од кое се гледа како во НР Кина се користи високо софистицирана технологија за автоматско прилагодување на железнички шини. Таа потсетува дека при доаѓањето на власт СДСМ обвини дека кинеската компанија што го градеше автопатот Кичево – Охрид ја промашил трасата. Од тогаш до денес … Continue reading Овие ги обвинивме дека ја утнале трасата на Кичево-Охрид (ВИДЕО)