Отворен предмет за братот на Анѓушев во Антикорупциска

Државната корупција за спречување на корупцијата (ДКСК) соопшти дека е отворен предмети се прибираат информации за случајот со Тодор Анѓушев, брат на вицепремиерот Кочо Анѓушев, за изградба на хидроцентрала на државно земјиште.

Претседателката на ДКСК Билјана Ивановска изјави дека повеќе информации ќе соопшти кога случајот ќе дојде при крај.