Пред да излезе пред табла да ја убедува јавноста дека со уставните измени ќе нема пречки на патот кон ЕУ министерот за надворешни работи Бујар Османи веќе признал дека Бугарија може да стави вето ако се смени уставот.

Тој во интервју за ТВ24 користи синтаксички и морфолошки финти и изјавува дека Бугарија може да го злоупотреби наместо да го употреби ветото иако Македонија го смени уставот.


Две недели подоцна Османи заборавил што кажал и црташе дека ако се смени уставот ќе нема пречки на патот кон ЕУ.

На изјавата потсетува Богдан Илиевски на овој линк

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0FpgY7dSY38ef76Azt69GiMuMBsqALJDGhVUrYqoqwiR25AZVMHTxqNymkKQS5Sytl&id=603272137&mibextid=Nif5oz

Како помина Османи кај Душица Мрѓа

Османи со албанофобијата си поминал како ,,бос по трње” кај Мрѓа (ВИДЕО)