Оскарот за најдобар филм за „Земја на номадите“

Оскарот за најдобар филм годинава го доби „Земја на номади“, на режисерката Клои Жао.

Филмот доби „Оскар“ за најдобар филм, додека режисерката ја освои наградата за најдобра режија и стана втора жена која ја доби наградата од американската Академија на филмски уметности и науки во оваа категорија. 

За најдобра актерка беше Франсис Мекдорманд, која играше во филмот, а за најдобар актер оскар доби Ентони Хопкинс.