Осигурителната компанија „Еуросиг’ ќе им исплати оштштета на  повредените и на семејствата на жртвите во автобуската несреќа што се случи на 13 февруари на автопатот Скопје-Тетово.

во. Овој повик го упати

Директорот на „Еуросиг“ повика да се достават потребните документи, а во рок од три дена, компанијата ќе изврши исплата, донава ТВ21.

„Упатив апел до семејствата да достават документација што поскоро. Им посакувам што поскоро закрепнување“, изјави Кадри Моринај.

За повредените ќе се исплатат од 4.500 евра а за семејствата на настраданите до 9 илјади евра.