Опозицијата во Тирана тврди дека Артан Груби бил преведувач во „Жолтата куќа“

Потпретседателот на Демократската партија на Албанија Еди Палока тврди дека премиерот Еди Рама и руското Министерство за надворешни работи се единствените кои сè уште зборуваат за Жолтата куќа во која според повеќе извештаи се правеле операции за вадење органи од заробеници на УЧК за време на косовскиот конфликт. Палока кој се обраќа до албанската влада … Продолжи со читање Опозицијата во Тирана тврди дека Артан Груби бил преведувач во „Жолтата куќа“