Скопје веќе е угушено во загадениот воздух, гледано од птичја перспектива

Скопје и скопските улици не се гледаат. Со почетокот на грејната сезона почнаа и проблемите на жителите. Загадувањето на воздухот не само што се чувствува, туку се и гледа, преку густата магла која го покрива градот. Зголемена е и концентрацијата на честички кои се штетни за здравјето. И онлајн сервисите кои ги анализираат резултатите од мерните станици, за квалитетот на воздухот денеска, посочуваат: „нездраво“ објавува на А1он.мк.

ВИДЕО.

Линк до целата анализа.