OMO „Илинден“-ПИРИН се надева дека Бугарија ќе се „сети“ за својата одговорност и за масакрите во Македонија

Обединетата македонска организација „Илинден“-ПИРИН ја поздравува иницијативата на група јавни личности од Бугарија до бугарската држава да ја признае својата одговорност за прогонот и депортирањето на Евреите од окупираните територии во Втората светска војна, со надеж дека ќе се „сети“ и за масакрите во Македонија.