ОЈО: Никој не е крив за бегството на Груевски

„Основното јавно обвинителство утврди дека ниту едно службено лице не помагало, ниту учествувало во организацијата и реализацијата на бегството на Никола Груевски“ пишува „Независен“. 

Како што пренесува весникот, прибавените докази „упатувале на заклучок дека имало определени пропусти во постапувањето на надлежните институции, но тие не претставувале кривично-правно дејствие и не се во надлежност на Јавното обвинителство“.