Огнена блокада на патот Битола-Ресен (ВИДЕО)

Регионалниот пат Битола-Ресен кај ромската населба Баир вбо Битола, вчереап попладне беше затворен откако локалното население поставило барикади на патот кои потоа ги запалиле.

Според очевидци кои за ова испратија и видео до редакцијата на „Маркукуле.мк, возилата се пренасочувале да поминуваат низ Битола.