Офф.нет: За парите во плико и за газдите богови


Основи на палео-капитализмот: Ако парите им ги вградиш во плата на работниците, им се крева основицата на која се пријавени и треба да даваш дополнителни давачки (а тие подоцна ќе имаат поголема пензија).

Вака, жентлменски им даваш во плико и тие те гледаат ко Бог од чија милосливост зависи колку ќе однесат дома, пишува Офф.нет по вчерашното интервју на премиерот Зоран Заев за 24 Отворено.

https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/biznis-lekcii-pari-vo-pliko?fbclid=IwAR3WYqtwlH5clK1KyLwouLtrlxhjEXU_PmbQgeGn00mElD_cbEZStvxTBNI