Off.net: Ќелавиот Ковачевски кој не е македонски премиер

Порталот off.net.mk на Сашо Мацановски Трендо прави логична анализа на однесувањето на премиерот Ковачевски според кого Делчев не е македонски револуционер.

,,На годишнината од раѓањето, Димитар Ковачевски го нарече Гоце Делчев голем и светски (што е точно), но не и македонски (што исто е точно и бааги поважно среде бугарската офанзива да инсистираат дека е бугарски).
Затоа, чисто принципиелно, по аналогија, го нарекуваме Димитар Ковачевски ќелав (што е точно) но не и македонски (што и не би било точно бидејќи тој според Преспа е само премиер на Северна Македонија)”, пишува во кратката анализа.

Повеќе на овој ЛИНК