Одземена лиценцата на 1ТВ

Агенција за медиумите (АВМУ) отвори постапка за одземање на лиценцата за емитување на 1ТВ телевизијата чиј неформален сопственик е првоосомничениот во предметот „Рекет“ Бојан Јовановски, дознава Канал 5.

На 1ТВ ѝ беше даден рок од 15 дена да ги исправи пропустите и да се обезбеди минимум кадровски услово, но бидејќи тоа не е сторено вчера донесена одлука за одземање на лиценцата.