Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците ја отфли иницијативата поднесена од Тодор Петров за собирање најмалку 150 илјади потписи за распишување дополнителен референдум за името на државата.

Тодор Петров смета дека Собранието врши инквизиција на правата на граѓаните.