Исчистена е фасадата од бојата која се фрлаше за време на „шарената револуција“ на зградата на Обвинителството, а истовремено, отстранет е и написот со „старото име“ на државата.

Сега, останати се натписите на скопското и вишото обвинителство, додека другиот е отстранет и на негово место треба да се закачи со новото име, јавува +Инфо.