Комисијата за заразни болести предлага полицискиот час во следната недела да почнува од 21 часот до 05 часот, а од среда да се отворат летните тераси на угостителските објекти.

Комисијата ќе го достави предлогот до Владата, која на седница треба да одлучи за прифаќање.