Од Стојаково до Кина со „рено 4“

Кинеските влести не им дозволиле влез во земјата на Мaкедонците Ѓорѓи Николов и Џоко Шуклев кои од Стојаково тргнеле со „ рено 4“, минаа 11.000 километри и стигнаа речиси до кинеската граница поминувајќи 11.000 километри.

Според кинеските закони од таму морале да ангажираат туристичка агенција и шофер ако сакаат да продолжат со својот автомобил во Кина, до Пенкинг продолжиле со авион.

Сепак, успеале да стигнат до Кинескиот Ѕид каде го развеаја македонското знаме, објави порталот „Спортски.мк“.