Од Скопје до Штип 4 пати поскапо

Следниот месец почнува Изградба на две нови патарини на автопатот Скопје-Штип е планирана да почне идниот месец.

Едната, во Преод, ќе чини 50, а во Кадрифаково 70 денари.

Ова значи неместо сегашните 40, патувањето од главниот град до Штип, во должина од 47 километри граѓаните ќе ги чини 160 денари во еден правец, објавува Сител.

Пандемијата негативно се одрази и врз приходите од патарини: според финансиските извештаи, во вториот квартал тие биле за 60% пониски отколку во 2019 та, а во месеците јули, август и септември, поради промашената туристичка сезона и затворените рампи во Грција, падот е скоро 70 отсто.