На патнички воз од Скопје вчера му биле потребни 10 часа да стигне до Битола.

Возот тргнал во 14.30 часот. а во Битола пристигна синоќа 30 минути по полноќ.

Причината за „доцнењето“ била расипана локомотива на товарен воз во близина на село Слепче, поради што пругата била блокирана, па возот со патниците бил запрен на железничката станица во Богомила, информираа за МИА.

асипаната локомотива била повлечена од друга во 21.50 часот, кога и патничиот воз од Богомила продолжил кон Битола.