Од погон во кругот на МЗТ истече солна киселина!

Инспекторатот на Град Скопје синоќа интервенирал во околината на фабриката МЗТ, од каде било констатирано дека истекла солна киселина од цистерна.

„По пријава од општински советник на општина Гази Баба за непријатен мирис во околина на фабрика МЗТ, дежурните екипи Инспекторат на град Скопје веднаш реагираа и го пронајдоа сторителот.

Се работи за правен субјект што работи со прекурзори, на лице место е констатирано дека се работи за истекување на солна киселина од цистерна, веднаш се превземени итни мерки за спречување на понатамошно истекување.

Правниот субјект не поседува елаборат за заштита на животната средина, направен е записник за понатамошно постапување“, соопштија од Инспекторат на Град Скопје.

https://www.facebook.com/inspektoratgradskopje/posts/2510503482566748