Од НЛБ Банка во Сарај украдени 115.000 евра

Во грабежот што се случил утрово, кога вооружена група разбојници упаднала во просториите лоцирани во ТЦ „Сарај Центар“ биле украдени околу 115.000 евра.

Ова е втор случај на грабеж на експозитура на НЛБ Банка по оној во април во Чаир кога беше повреден и член на обезбедувањето.

Воденешниот апад, во експозитурата биле присутни вработени и клиенти, при што сите се безбедни и во добра состојба.