Претставникот на ИВЗ Муамер Вејсели ги негира медиумите кои прашуваат дали во ИВЗ бил физички нападнат новиот поглавар на ИВЗ Скендер Бузаку кој врз основа на фалсификуван документ е назначен од судот во Скопје.

“Ние во ИВЗ немаме насилници, тие се со премиерот” вели Вејсели кој го обвини Заев за прекршување на законите и порача дека со него нема правда во Македонија.