Новинарот и дисидент Џамал Хашохи беше убиен во конзулатот на Саудиска Арабија, по што неговото тело беше распарчено и изнесено од зградата, јави телевизијата Си-ен-ен наводно, повикувајќи се на неименуван претставник на Турција.

Телевизијата додава дека турските и саудиските криминалисти веројатно повторно ќе влезат во просториите на Конзулатот иако зградата некогаш била темелно прегледана од турските специјалисти.

Си-ен-ен всушност ги „потврдува“ шпекулациите кои се појавија првите денови откако беше констатирано исчезнувањето на Џамал Кашоги.

Докази за крваво убиство на новинар во саудискиот конзулат во Истанбул (ВИДЕО)