Новинар на Алсат раскажува како чесниот Анѓушев фрлал кон новинари

Новинарот Иле Петревски раскажува како вториот човек во владата не можел да ги смири страстите птед новинарите.

“На вицепремиерот Кочо Анѓушев не му се допаднала емисијата на 360 степени и во знак на револт на денешниот брифинг ноншалантно го фрли фломастерот кон новинарите со кој црташе и објаснуваше за автопатот Кичево -Охрид .

„Претеравте , претеравте“ , со висок тон специфичен за него Анѓушев повторуваше и гледаше во нас новинарите, кои не знаевме за што се работи.Тој бил транспарентен и работел чесно и многу бил лут што година дена бил критикуван во медиумите.

Ова се случува кога во салата во влада нема сниматели и камери , кога камерите се вклучија и побарав објаснување , вицепремиерот даде одговор но без вклучен микрафон, дека имали спорни моменти во емисијата.

На крајот на настанот кога снимателите се спакуваа , нова ситуација. Анѓушев вели не можам веќе , на прашање дали значи тоа дека ќе се повлече и ќе даде оставка вели – НЕ ама од сега вака ќе постапувам……”, пишува Петревски за нервозата на вицепремиерот Анѓушев кога новинарите му предочиле негови контрадикторни изјави.

Предходно Анѓушев беше обвинет дека се заканувал на новинари и на антикорупционерката Слаѓана Тасева.