Екс вработен на 1ТВ открива: Шефот на УФР избркан од западна амбасада за корупција (ДПЛ)

Поранешен вработен на 1тв со шокантно тврдење дека директор на една од главните институции кои гонат финансиски криминал во земјава бил фатен во недозволени активности и отстранет од работното место додека работел за амбасада на една моќна западна држава.

Според Кирил Ефремовски, продуцент и аналитичар, Блажо Трендафилов директор на Управата за финансиско разузнавање и член на владиниот оперативен тим за борба против корупцијата е избркан од странска амбасада заради корупција.

“Не дека ‘оперативен тим’ е ОК, ама до толку да се немало чуство и одговорност… #ЕвеНезнам како може Блажо кој е избркан од странска амбасада заради КОРУПЦИЈА, кој се спомнува од Тредичи во снимките до Камчев “дека ќе среди” да е директор и дел од тим против корупција?!”, пишува Ефремовски.

Трендафилов е од Струмица а важи за дел од внатрешниот круг на премиерот Заев во кој се уште само неколку луѓе.

https://twitter.com/kefremovski/status/1163063716130250753?s=19

Дополнување (ДПЛ)

Во првата верзија на веста се вели дека Ефремовски е дел од 1ТВ но тој во моментов работи за друга компанија. Ефремовски зборува за странска амбасада во Скопје.