По првичните напади на сексуална основа од новинари блиски на СДСМ продолжува нехуманиот однос кон независната кандидатка за градоначалник на Скопје Данела Арсовска која е поддржана од опозицијата.

“И го закопа до желудник” е пораката која е упатена од активиист на СДСМ кон Арсовска кој стои на спонзориран пост на Петре Шилегов кандидат на СДСМ.

Шилегов и неговиот тим до моментот кога овој текст е објавен не ја бришат пораката.

Освен сексуална конотација нападот врз Арсовска може да има и друго објаснување кое имплицира напад со нож што може да се толкува како закана за обид за убиство.

https://www.facebook.com/100044532035439/posts/422566605904404/