Во текот на изминатото деноноќие, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 644 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.