Нови 30 дена домашен притвор за Јанакиески

Определени се нови 30 дена домашен притвор за поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески, овој пат за случајот „ТНТ“ кој се однесува на уривањето на комплексот „Космос” на инвеститорот Фијат Цановски.

За делото се обвинети повеќе лица, меѓу кои и поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески и тогашниот градоначалник на Општина Гази Баба Тони Трајковски, додека во отсуство му се суди на екс премиерот Никола Груевски.