Студентското собрание при Филозофскиот факултет во Скопје со поддршка за катедрите по Историја, Археологија и историја на уметност и Социологија кои побараа министерката за образование да запре со реформите со кои ќе се укине предметот историја.

На студентите им е преку глава од експериментите во образованието и бараат Царовска веднаш да запре со лошиот концепт.

Деталите во документот.