Меѓу кандидати од 50 земји во светот, младата македонска пијанистка Климентина Бојаџиев освои прва награда на меѓународен натпревар во Америка.

“Помеѓу кандидати од 50 земји во светот, мојата пијанистка Климентина освои GRAND PRIZE во САД и е Прва на наградената листа. Посебно ми е драго што настапи со композиција од Македонски автор ❤️”, открива професорката по пијано Марија Максимова употребувајќи го хаштагот #HappyPianoTeacher (СреќнаПијаноНаставничка)

Ов не е прв успех за млади пијанисти кои работат со Максимова.

Македонска гордост: Падна Словенија, на ред е Америка