По недоличната гестикулација на митингот во Аеродром, лидерот на СДСМ и премиер Зоран Заев во елемент од говорницата и на „граѓанскиот собир“ во Радовиш, од каде што упати нови отровни стрели кон лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.