Нова бугаризација на „Една мисла имаме“ од Војо Стојаноски (ВИДЕО)

По бугарската пејачка Глорија пред десетина години, деновиве и нејзината естрадна колешка Дана излезе со препев на „Една мисла имаме“, бугаризирајќи го авторскиот хит на Војо Стојаноски со кој победи на фестивалот на македонската патриотска песна „Гоце фест“ во 1996 година, менувајќи му го насловот во „Секој да ја знае“.

За „чедата на Аспарух, гордост најбугарска“, кои не биле „други, Руси и Американци“ (?!), како и за слични „адаптации“ на евергринот на Стојаноски, од приложеното на „Јутјуб“: