Норвешка ги затвора границите


Норвешка, која не е членка на ЕУ, во саботата воведе блокада во регионот околу главниот град Осло, откако се појави епидемија на британската мутација на ковид-19.

Но од утре ги затвора и границите за сите, со исклучок на медицински работници од одредени земји.

Влатите истакнуваат и дека повеќето работници мигранти нема да можат да влезат во државата.