Македонскиот активист од Канада, Бил Николов на социјалните мрежи поставува интересно прашање до големите новински агенции во светот.

-До големите новински агенции: Ако Земја Б признава дека сака да ја уништи Земјата А, дали одговорна новинска агенција би користела новинари од Земјата Б да известуваат од Земјата А? Па зошто тогаш вие упорно користите новинари од Грција да известуваат за #Македонија?