Николов бара реакција од Нимиц: Бугарија ја менува и еврејската историја

Лидерот на една од најактивните макеобајинорганозации во светот ММДЧП Бил Николов бара одговорност од американскиот дипломат и преговарач за името Метју Нимиц.

“Бидејќи Бугарија бара (покрај македонскиот идентитет и историја) да се смени и еврејската историја, и сака да го скрие кршењето на човековите права на двата народи – го повикав Метју Нимиц да коментира за оваа иронија – дека неговата улога во менувањето на името на #Македонија доведе до ова.”, објави Бил Николов, претседател на Македонското Меѓународно Движење за Човекови Права кој во своите јавни објави го користи хаштагот
#НашетоИмеЕМакедонија.
Заега нема реакција од Нимиц кој е Евреин по етничка припадност.