Денеска во охридското село Љубаништа кое се наоѓа во близина на Свети Наум се случило невреме какво што не е забележано со децении.

Од видеото објавено од порталот Охрид 24 и од други извори може да се види што се случувало во ова популарно туристичко место на брегот на Охридското езеро.

Од последиците на поројниот дожд поплавени се повеќе станбени објекти но за среќа нема повредени или починати.

Видеото на линкот

https://fb.watch/kXmAk9ua_D/?mibextid=Nif5oz