Неверојатно: Култура побарала забрана за Ругање на Христа, судот на мака

Продолжува политичката хајка против македонскиот филм Ругање со Христа кој доби вредна награда на еден од топ 10 светски фестивали во Монтреал. Државниот правобранител на барање на Министерството за култура, побарал од Основниот суд Скопје 2 привремена забрана за емитување на филмот „Ругање со Христос“ на програмата на фестивалот „Киненова Скопје“, дознава телевизија „Алсат“. Како … Продолжи со читање Неверојатно: Култура побарала забрана за Ругање на Христа, судот на мака