Најпосакуваниот работодавач во категоријата маркети за 2022 година најави дека регресот за годишен одмор, наменет за вработените во „Кам маркет“, годинава е во износ од 37.600 денари.

Тој е за 14 насто повисок од ланскиотг , а за 175 проценти е над законски утврдениот минимален износ на популарниот К-15, јавува порталот „Пари“.


Инаку „КАМ маркет“ обезбедува бесплатен превоз за вработените во маркетите, кои живеат на адреса повеќе од пет километри оддалечена од работното место, колективно осигурување за сите вработени, топол оброк за работно ангажираните во Логистичкиот центар…