Нев и Калина: Затоа што цел свет навива за Македонија

Охридските сестри Невена и Калина кои живеат во Бостон заедно со екипа од десетина луѓе ја направија една од најзаразните навивачки песни за македонските спортски репрезентации.

Уживајте во прекрасниот спотот објавен на неколку дена пред почетокот на Европското фудбалско првенство.

Во спотот можат да се најдат детали кој се освен Невена и Калина кои потекнуваат од Охрид помогнал да се продуцира симпатичната песна.

Во коментари на социјалните мрежи дел од фановите се шегуваат дека поради тоа што во песната се користи само Македонија Невена и Калина кои се американски државјанки можат да бидат ставени на црната листа на Бајден затоа што не се користи зборот Северна.