Необично и моќно: Како звучи „Македонско девојче“ на јапонски (ВИДЕО)

Големиот вљубеник во Македонија, јапонскиот оперски пејач Казухиро Котецу, на десетиците свои интерпретации на македонски народни и патриотски песни додаде сопствен препев на јапонски јазик на „Македонско девојче“ во изведба на неговата колешка Махо Курита.

Како звучи на јапонски авторскиот евергрин на бардот на македонската патриотска песна Јонче Христовски на следниот твит: