Нов протоколарен гаф на владините пропагандисти кои во обид да го означат српскиот претседател Александар Вучиќ го заменија со проститутка.

Аматерите во Пи – Ар тимот на премиерот Ковачевски наместо да го означат претседателот Вучиќ означиле проститутка со име @Aleksa.

По низата гафови во кои владата промашување знамиња и правеше други протоколарни грешки ова е последен доказ дека во владата и во владиниот протокол и комуникациски тим работат луѓе кои не си ја знаат работата.

Ќе следува ли извинување за Вучиќ?