Некој сакал да го „поттури со вода“ Џафери

Спикерот на собранието Џафери, во еден момент на денешната расправа околу законот за попис, Го прозва пратеникот Елми Азири од Алијанса, бидејќи слушнал дека Азиири се заканил дека ќе го порттури со вода.

„Доколки вие тоа не сте го кажале, тогаш се извинувам, слушнав дека некој кажа да ми биде фрлена вода, нека повели“, рече Џафери.

Претходно координаторот на АА/А. Скендер Реџепи ги повика пратениците од ДУИ да не го поддржат законот за одложување на пописот, бидејќи како што рече бил штетен за албанците.

Повече од ВИДЕОТО на ТВ21